24 Ocak 2011 Pazartesi
Yağsız,Unsuz ama Şekerli Bademli Kek
Bu güzel tarifi dün gerçekleşen bol yemekli aile toplantımızda aldım.Afiyetle yedim ve içinde ne yağ ne de un olmadığı için de hoşuma giderek paylaşıyorum. Malzemeler: 250 gr badem veya 125 gr badem 125 gr ceviz (tercih edeceğiniz kuruyemiş) 6 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 4 mandalina veya 3 portakal 225 gr toz şeker Yapılışı: Mandalinalar kaynar suda haşlanır. Suyu süzülerek rondodan badem ve cevizlerle irili ufaklı parçalar oluncaya dek geçirilir. Derin bir kapta yumurtaların tamamı şekerle iyice çırpılır ve üzerine mandalina ve badem-cevizli malzeme eklenir.En son kabartma tozu da eklenerek karıştırılır. Cheesecake fırın kabında veya bir yuvarlak fırın kabına karışım dökülerek 180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika bıçak veya kürdan ile tam ortasından kontrol edilerek pişirilir.Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz. Hafif ve güzel bir kek :) Afiyet olsun, CélineBahar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mon dieu, ağzım sullandı :))))
YanıtlaSil