17 Ocak 2011 Pazartesi
Hapşırtmayan Tiramisu
Tiramisu çok sevmeme rağmen restoran veya café lerde yemeği tercih etmediğim bir tatlıdır.
Bunun sebebi ise aslında sadece üzerine koca bir katman halinde serpilen toz halindeki kakao.
Çatalı ağzıma götürdüğüm anda burnumdan giren toz kakao zevk vermekten çok karabiber etkisi yaratıp beni hapşırık krizine sokuyor.Bu da yetmezmiş gibi lokmayı ağzıma attıktan sonra yutmakta zorlandığım toz kakao etkisini bir de öksürterek gösteriyor.
Tiramisu'dan vazgeçmektense kendi kendime bir çözüm düşündüm ve kakao yerine çikolata kullanmaya karar verdim.
Malzemeler:
250 gr Labne-Mascarpone peyniri
500 ml krema
250 gr pudra şekeri
2 paket Kedi dili bisküvi
1 Litre sıcak espresso
1+1/2 yemek kaşığı kahve likörü (veya tercihinize göre bir likör)
200 gr sütlü veya tercihinize göre bitter çikolata
Yapılışı:
Yayvan bir kabın içinde hazırladığınız 1 litre sıcak espresso yu dökün.Ilınması için biraz bekleyin,çok kaynar olmasın.Kenarda bekletin.
Geniş bir tabakta rendenin orta kalınlıktaki bölmesinde bütün çikolatayı rendeleyin.Kenarda bekletin.
Derin bir kasede peyniri ve pudra şekerini homojen bir karışım olana kadar iyice çırpın.
Bu karışıma kremayı yavaş yavaş homojenliğini kaybetmeden ekleyin ve çırpmaya devam edin.İyice çırptığınız bu karışıma son olarak likörü ekleyip kıvamlı bir krema oluncaya dek çırpmaya devam edin.Ve kenara alın.
Kullanacağınız servis kasesine sırasıya bisküvi - krema karışımı - rendelenmiş çikolata yeniden bisküvi - krema karışımı ve en üstte rendelenmiş çikolata olacak.
Bunun için tek tek bisküvileri espresso nun içinde ıslatıp (dikkat edin uzun süre batırırsanız paramparça olur bisküviler bu yüzden batır-çıkar-süz toplam 2-3 saniye sürmeli en fazla)
Bisküvileri yan yana kasenin bütün tabanını kaplayana kadar dizin.Üzerine krema karışımının yarısını bunun üzerine ise rendelenmiş olan çikolatanın yarısını dökün. Ve yeniden bir sıra espresso lu bisküvi-kremanın geri kalanı ve rende çikolatanın geri kalanı.
Tamamlamış olduğunuz Tiramisu nun en üst katmanında istediğiniz gibi bitter-beyaz veya sütlü çikolata rendeleyebilirsiniz benim tercihim her zaman sütlüden yana.
Üzerini streç filmle kapladığınız servis kabınızı buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
CélineBahar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok severim:))
YanıtlaSilkarabiber beni de hapşurtur ama kakao hayır...
sevgiler...