19 Ocak 2011 Çarşamba

Gateau Salame; nam-ı diğer Mozaik Pasta

Yapımı çok kolay, lezzeti olay,evimizden hiç eksik olmayan Gateau Salame :)
Bu tarifte aklınızda tutmanız gereken tek rakkam 5 !
Malzemeler:
-500 gr petit beurre biscuit -250 gr tereyağ
-5 yumurta
-5 yemek kaşığı kakao
-1 su bardağı şeker
Yapılışı:
1)Biscuit lerin tamamını ufak parçalara bölün,dikkat edin un ufak olmasın.1-2 cm lik parçalar uygundur.
2)Tereyağını ufak boy bir tencere veya cezvede eriyene kadar kısık ateş üzerinde tutun.Kenarda biraz ılınıncaya dek bekletin.
3) 5 adet yumurtayı bir kasenin içinde iyice çırpın yavaş yavaş şekeri üzerine ekleyip sürekli olarak çırpmaya devam edin.
4)Bu karışıma bir de 5 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip en son olarak ılınmış tereyağını da döküp homojen bir karışım elde edinceye dek çırpın.
5)Elde ettiğiniz bu karışımı ufaladığınız biscuit lerin üzerine dökün ve tahta bir kaşık ile karışımı biscuit lerin tamamını kaplayıncaya dek kasenin dibinden üstüne doğru karışacak şekilde tamamlayın.
6)Silikon ince uzun bir kabın içinde ,veya ben her zaman bir kaç kat streç filmin içine bu harcı döküp elimle ince uzun bir rulo şekli vererek yuvarlıyorum, sonrasında etrafını hiç hava almaması için bir de poşet ile sarıp iki ucuna da birer mandal takıp (verdiğim şekli korusun diye) buzluğa düz bir zemine yerleştiriyorum.
Bu tatlıyı herkes sever, parmaklarını yiye yiye herkes bir dilim daha ister :)
Buzlukta haftalarca durabilir böylelikle beklenmedik misafir olduğunda imdadınıza yetişir.
Afiyet olsun,
CélineBahar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder