25 Nisan 2013 Perşembe

Ve Aksel 1 yaşındaaa !!!



Önce aile arasında bir pasta keselim dedik sonra da arkadaşlarımızla bir pasta daha keseriz diye düşündük.
Ve tabii ki bu küçük adamın pastalarını annesi yapmalı. Annesi düşündü, düşündü bir türlü işin içinden çıkamadı. Hem tadı güzel olmalı, hem de bu küçük adam hayatında ilk defa kendi pastalarını tadacağı için ona uygun birşeyler olmalı. Annesinin tatlıya olan zaafı yüzünden Aksel in de çikolataya bayılacağı muhakkak!
Ve nitekim öyle oldu. Aksel bey çikolata yerken kendinden geçiyor, sanki dünya onun için duruyor.
Aile arasında kestiğimiz pasta muhteşem birşey, alt katmanı dondurma gibi kurabiye tadında, üst kısmı ise tabii ki çikolata :)
İşte tarifi:
Malzemeler:
-2 paket Hanımeller çikolata parçacıklı kurabiye
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt
-1 avuç file badem
-5 yumurta
-250 gr bitter çikolata
Hazırlanışı:
Büyük bir karıştırma kabında kurabiyleri ufalayın.
Krem şantiyi sertleşene kadar çırpın.
Kremşanti + kurabiye + bademi karıştırın ve bu karışımı kelepçeli yuvarlak bir kalıba dökün.
Buzlukta sertleşene kadar bekletin.
Ben mari usulü çikolatanın tamamını eritin ve ılıtın.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Beyazları kar olana kadar mikserle çırpın.
Ilınmış çikolataya yumurta sarılarını ilave edin ve iyice karıştırın.
Bu karışıma kar gibi olmuş beyazları ekleyin ve yavaşça yedirin.
Buzluktan çıkardığınız sertleşmiş tabanın üzerine çikolatalı sosu dökün.
Bütün bir gece buzlukta bekletin.

Bu da arkadaşlarımızla kestiğimiz pasta :)
GingerBread Man :)
Tatlı yapmayı çok seven biri olarak pasta süsleme konusunda herhangi bir bilgim yoktu.
Çok sevdiğim bu konuda usta bir arkadaşımdan yardımını rica ettim, sağolsun kırmadı.
GingerBread Man kalıbını annemin mutfak dolaplarını karıştırırken buldum.
Meğerse bu kalıbı annem benim ilk doğum günü pastamı yaparken kullanmış !!! Bu ne raslantı böyle !!!
Aksel'in de 1.yaş pastası tıpkı annesinin 1.yaş pastası gibi 30 sene evvel çok popüler olan bu kalıptan yapılmalı !!!
İçi bildiğiniz Mozaik Pasta, tarifini önceki http://celinealacuisine.blogspot.com/2011/01/gateau-salame-nam-diger-mozaik-pasta.html bu postumda bulabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Nice güzel senelere güzel oğlum :))
Sevgiyle kalın,
CélineBahar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder